Att AMD:s Fidelity FX Super Resolution (FSR) är relativt enkelt att implementera stöds onekligen av det faktum att tredje part lyckats implementera stödet i Grand Theft Auto V. FSR behöver inget explicit stöd för VR och tack vare dess enklare implementation har nu moddaren "fholger" tagit tekniken till Steam VR. Moddaren noterar dock att spelutvecklare som har full tillgång till sin spelmotor troligen kan göra ett bättre jobb då han varit tvungen att hoppa över vissa steg som AMD rekommenderar.

Projektet finns att beskåda på Github där utvecklaren informerar att den modifierade .dll-filen bör fungera för de flesta spel som förlitar sig på Open VR, förutsatt att de använder DirectX 11. En bit ned på sidan visar "fholger" jämförelser från VR-versionerna av Fallout 4 och The Elder Scrolls V: Skyrim.

På grund av de höga upplösningar och bildfrekvenser som krävs för VR-spelande är det ett välkommet tillskott med prestandaförbättrande tekniker. Bland annat har Nvidia lanserat Variable Rate Super Sampling, som är en teknik som renderar bilden i högre kvalitet ju längre in i blickfånget man kommer. Nvidias DLSS-teknik har sedan version 2.1 också stöd för vissa VR-titlar.

Har du haft problem med prestanda i VR-titlar som FSR kanske kan råda bot på?