Nyheterna om avancemang inom uppskalning av spel bokstavligen haglar på senare tid, med stort fokus på Nvidias Deep Learning Super Sampling (DLSS) och AMD:s Fidelity FX Super Resolution (FSR). En annan teknik som visat sig vara lovande vid första intrycken är Unreal Engines TAAU, vilket står för Temporal Anti-Aliasing Upsample.

I ett drag som innebär köp-två-betala-för-en vad det gäller nyheter är Arcadegeddons utvecklare inte bara först ut med att implementera Unreal Engines TAAU, de är dessutom först ut med att implementera FSR på Playstation 5, såväl som Xbox och PC. AMD och Microsoft har tidigare bekräftat att tekniken finns tillgänglig för utvecklare på Xbox men detta är första gången tekniken nämns i samband med Playstation.

Men än mer fascinerande är att Illfonic, som utvecklar spelet, väljer att kombinera två uppskalningstekniker i ett. Ett första pass skalar upp och kantutjämnar bilden med Unreal Engines TAAU, för att sedan låta FSR skala upp den sista biten och applicera sitt skärpefilter. Utvecklarna menar att det inte bara ökar prestandan, då TAAU är mer krävande än FSR, men också att det i slutändan ger högre bildkvalitet.

Hade du hört talas om Arcadegeddon innan denna nyhet?