Twitter-kontot 3dfx Interactive skapades sent i juli och har skickat ut ett par tweets där det påstås att varumärket ska återuppstå. Det har varit tunt med detaljer men nu tar kontot till orda igen för att förklara lite mer om satsningen.

Enligt kontot står investmentbolaget Jansen Products bakom varumärket och de påstår att de har lagt vantarna på 3dfx tillgångar den 23 juli samt att de inom kort ska registrera varumärket 3dfx. Satsningen nämner att varumärket ska användas för att saluföra grafikkort, TV-apparater och ljudsystem.

Det krävs fortfarande minst en grävskopa salt i sammanhanget då inget varumärke har registrerats ännu och Jansen Products i San Francisco finns inte med i amerikanska bolagsregister. Twitter-kontot är inte heller verifierat och risken att det här bara är ett busstreck kvarstår med andra ord i allra högsta grad. Om informationen visar sig stämma kan vi garanterat på sin höjd få se ommärkta OEM-produkter med en 3dfx-logotyp på, egen produktutveckling lär inte stå på schemat.

Skulle du vilja köpa ett 3dfx Radeon RX 6000- eller 3dfx Geforce RTX 3000-kort?