Samarbeten mellan grafikkortens partnertillverkare och tillverkare av kyllösningar är ingen ovanlighet. Specifikt Asus har utöver egendesignade kylarlösningar även slagit sig samman med bland annat EK Water Blocks för vattenkylda lösningar, men nästa projekt ser ut att kunna bli i samarbete med Noctua.

Asus har listat produkten "RTX3070-8G-NOCTUA" i dokument till Eurasian Economic Commission, vilket talar för att det är en variant av Nvidia Geforce RTX 3070 med Noctua-kylning i görningen. Kylartillverkaren fokuserar på högpresterande luftkylare och fläktar, men utmärker sig lite extra med sitt färgschema. Traditionellt brukar bolagets fläktar och tillbehör få ett brun-beige färgschema, men åsikterna går isär något om huruvida det är estetiskt tilltalande eller ej.

62032.jpg

Huruvida det utmärkande färgschemat får följa med den här gången återstår att se. Det är inte första gången Asus samarbetar med Noctua, de är bland annat involverade i " ROG Ryujin". Där fick fläktarna dock en svart design istället.

Källa: HW Cooling