Tidigare under sommaren övertog kinesiska Xiaomi andraplatsen bland världens största telefontillverkare, vilket innebar att Apple petades från silver- till bronsplats. Plånboksvänliga smarta telefoner är dock långt ifrån det enda Xiaomi har i produktportföljen, som innehåller allt från elsparkcyklar till produkter för smarta hem.

Bolaget tillhandahåller också TV-apparater och avslöjar nu att en ny modell är på ingång, närmare bestämt en produkt som kan falla den som spelar i storformat på läppen. Genom forumet Weibo ger företaget med tre bilder en smygvisning på andra generationens Mi TV OLED, som officiellt avtäcks den 10 augusti. På menyn står alltså en OLED-panel, med sällskap av certifierat stöd för adaptiv bildsynkronisering enligt Nvidias G-Sync.

Valmöjligheterna för storskärmsfantaster är begränsade, där vissa modeller omfattas av Nvidias Big Format Gaming Displays (BFGD), som det dock har varit tyst om på senare tid. Uttalad inriktning för spel syns också hos LG:s mer påkostade OLED-bestyckade TV-apparater, vilka också har G-Sync-stöd. Här handlar det dock om den lägsta och mjukvarudrivna nivån G-Sync Compatible, men om Xiaomis variant blir del i BFGD-familjen gäller den dedikerade modulen.

BFGD garanterar också format från 48 tum, HDR-stöd, låg latens och en uppdateringsfrekvens från 75 Hz. Huruvida dessa specifikationer gäller Xiaomi-modellen är höljt i dunkel, men i ett tillhörande inlägg skriver företaget att det rör sig om en kompetent spelskärm som slår TV-apparater. Således är det sannolikt att produkten stoltserar med spelvänliga specifikationer, BFGD-stämpel eller ej.

Xiaomi oledtv.PNG

Texten är maskinöversatt.

Smygvisningen är riktad mot den asiatiska marknaden, men bolaget säljer ett flertal modeller i Sverige varför den OLED-baserade varianten sannolikt kan dyka upp framöver. De TV-apparater som i dagsläget säljs i Sverige använder inte OLED-paneler och syns primärt i prisklassen kring 5 000 kronor, men den stundande modellen lär hoppa upp några pinnhål i pris.

Källa: Weibu via Hardware.info

Använder du din TV-som spelskärm? Berätta i kommentarstråden!