I våras presenterade Razer mer om sin "smarta mask" Project Hazel och meddelade att produktionen sattes igång. Designen påminner vagt om något Darth Vader kunnat bära, men med genomskinliga paneler. Konceptet är tänkt att underlätta kommunikation då bärarens mimik inte döljs på samma vis. Det kombineras även med röstförstärkare i form av inbyggda mikrofoner och högtalare. Detta toppas sedan med en rejäl portion av Razers signaturbelysning – Chroma RGB.

Razer släpper ansiktsmask – med extra RGB

Nu är den RGB-bestyckade ansiktsmasken ett steg närmare att bli verklighet. Project Hazel får namnet Razer Zephyr samt några mindre designförändringar, vilket visas upp i en video på Youtube. Inte nog med det, Razer bjuder även in användare till ett globalt betatest för att provköra den nya prylen.

2021-08-09 16_08_21-Wearable Air Purifier - Razer Zephyr.png

Betavarianten av Razer Zephyr är väldigt lik vad bolaget sist visade upp. Den största skillnaden syns i remmarna som håller masken på plats. Dessa går nu bakom huvudet istället för endast bakom öronen. De får även kuddar baktill, lite likt hur remmar till VR-headset brukar ha.

Det ser även ut att ha tillkommit ett galler eller ventil av något slag i botten av masken. Enligt Razers Twitter har masken en bakteriefiltreringseffektivitet på 99 procent och utbytbara filter. Kanten är gjord i hudsäker silikon och de transparenta delarna är behandlade för att inte imma igen.

För den som vill få chansen att prova Zephyr innan lanseringen är betatestet öppet för anmälan. Användare som vill delta måste vara minst 18 år gamla samt gå med på att dela med sig av bilder och återkoppling till Razer. Exakt när testexemplaren ska skickas framgår inte.

Läs mer om Razers produktsatsningar: