Hellblade: Senua's Sacrifice lanserades 2017 och gavs ut på nytt år 2019 till Xbox Series X/S Nintendo Switch samt PC/Windows. Utvecklaren Ninja Theory finansierade och lanserade spelet på egen hand, men trots en förhållandevis liten budget har spelet imponerat både sett till handlingen och rent grafiskt.

Spelet står sig förhållandevis väl trots fyra år på nacken, men nu uppdateras det för att se ännu bättre ut. Ninja Theory har tillsammans med samarbetspartnern QLOC gett spelet ett ansiktslyft med bland annat förbättrade partikeleffekter, texturer och ray tracing.

1430415.jpg

Uppdateringen medför tre nya grafiklägen där spelaren kan prioritera bilduppdateringsfrekvens, upplösning eller grafikkvalitet. Det är det sistnämnda som applicerar prestandatunga ray tracing-effekter. Ökat ögongodis sker dock på bekostnad av bilduppdateringsfrekvensen som max når 30 FPS.

Uppdateringen förändrar inte spelmekaniken, men det tillkommer en meny som tillåter spelaren att välja mellan spelets olika kapitel. Uppdateringen är gratis och finns även för Game Pass-prenumeranter. För tillfället är det endast versionen till Xbox Series X/S som är uppdaterad, men en PC-version är på gång. Exakt när PC-versionen anländer och vilka förbättringar som inkluderas är inte avslöjat ännu.

Har du spelat Hellblade: Senuas Sacrifice? Vad tyckte du?