Retro Games Limited lanserade THEC64 Mini år 2018, en miniversion av den klassiska hemdatorn Commodore 64 och begåvades med 64 stycken inbyggda spel. Produkten släpptes senare i en uppdaterad version utan Mini-epitet med ett fullt fungerande tangentbord.

I en Youtube-video visar bolaget nu upp sitt nästa alster THEA500 Mini, där A500 står för Amiga 500. Med 25 förinstallerade spel, joypad och den klassiska Amiga-musen hoppas Retro Games tända eldar i retroentusiasternas nostalgiska hjärtan.

Likt Retro Games tidigare produkter bestyckas enheten med HDMI-utgång för att kunna anslutas till moderna bildskärmar. Utöver de inbyggda spelen är det troligt att användare själva kan överföra spel till mini-konsolen precis som man kunnat göra på dess föregångare.

Hittills avslöjade speltitlar:

Worms

Pinball Dreams

Alien Breed 3D

All Terrain Racing

Speedball 2

Chaos Engine

Zool

Simon The Sorcerer

Kick Off 2

Cadaver

Battle Chess

Spelkonsolen uppges lanseras i början av år 2022. Märkligt nog har Retro Games bara släppt en video än så länge och produkten syns ännu inte till på bolagets webbplats. Något pris är ännu inte avslöjat, men dess föregångare THEC64 Mini kostar i dagsläget cirka 700 kronor.

Uppdatering: Retro games har nu uppdaterat sin webbplats med fler detaljer. Tilltänkt pris uppges landa på 129,99 EUR vilket motsvarar 1 650 kronor inklusive moms. Tack till @talonmas och @Patashnic som uppmärksammade oss på dessa uppdateringar!

Funktioner:

  • Emulates A500, A600 & A1200 (ECS/OCS/AGA)

  • Save & resume your progress at any time

  • Add your own games

  • 720p HD display, at 50 Hz (Europe) or 60 Hz (USA)

  • Multiple scaling options and CRT filter

  • Virtual keyboard, and USB keyboard support

  • Upgradable firmware

Vilka speltitlar eller funktioner vill du helst se i THEA500 Mini?