Kryptoplattformen Poly Network är en decentraliserad finansplattform och ett protokoll. Det används för att genomföra transaktioner av olika sorters kryptovalutor mellan olika blockkedjor. Under tisdagen meddelade de genom Twitter att de utsatts för en hackerattack. Angriparen ska ha utnyttjat en sårbarhet i Poly Networks system för att sedan stjäla kryptovalutor till ett värde motsvarande 600 miljoner dollar – den största stölden av kryptovalutor hittills.

Enligt Poly Network är tiotusentals personer påverkade och stölden inkluderar bland annat Bitcoin och Ethereum. Efter vädjan från Poly Network har 31 miljoner av värdet i stulna Tether-tokens svartlistats av Tethers utgivare. Plattformen får även hjälp från säkerhetsexperter, som menar att attacken sannolikt planerats under längre tid.

After preliminary investigation, we located the cause of the vulnerability. The hacker exploited a vulnerability between contract calls. – Poly Network på Twitter

Poly Network har identifierat sårbarheten som hackaren utnyttjade och är i kontakt med brottsbekämpande myndigheter. Säkerhetsfirman Slow Mist ska redan ha fått tag på en relevant e-postadress och IP-adress, men Poly Network har även publicerat ett öppet brev där de vädjar till hackaren att kontakta dem och återlämna de stulna tillgångarna.