Spelare får troligtvis vänta en bra stund till på nästa helt nya Grand Theft Auto, som väntas lanseras tidigast år 2025. Det ser dock ut som att väntan kan spenderas på återbesök i Liberty City, San Andreas och Vice City, då Rockstar uppges arbeta på en remaster av tre klassiska Grand Theft Auto-titlar.

Enligt källor till Kotaku ska en remaster av titlarna Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: San Andreas och Grand Theft Auto: Vice City redan är utveckling hos utgivarens studio i Skottland, Rockstar Dundee. Alla tre spel utvecklas i spelmotorn Unreal Engine, men det framgår inte vilken version. Vidare framgår att de nya spelen visuellt påminner något om de rejält moddade versionerna av titlarna som skapats genom åren. Det gavs inga detaljer om spelmekaniken, men målet är att hålla sig så nära originaltitlarna som möjligt.

Rockstars moderbolag Take-Two meddelade i ett budgetdokument tidigare i veckan att de har totalt sex nyutgåvor av äldre spel på gång. Tre av dem namngavs, Grand Theft Auto V, Grand Theft Auto Online och Kerbal Space Program. Det lämnar tre tomma platser som kan vara den klassiska Grand Theft Auto-trilogin. Speljätten har dessutom rapporterats vara på krigsstigen gällande moddar för de tre äldre spelen, där flera tvingats ta ned sina verk.

De omdanade utgåvorna uppges lanseras redan i oktober till plattformarna PC/Windows, Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch och Google Stadia.