Japanska Famitsu rankar veckovis de 30 bäst säljande spelen i Japan. Det är en tradition som hållit i sig sedan sedan åttiotalet och för första gången sedan 1988 är hela topplistan koncentrerad till en enda spelkonsol – Nintendo Switch. Listan består både av nya spel som senaste Crayon Shin-chan och Zelda Skyward Sword HD, men även titlar från så långt tillbaka som 2017 i form av Mario Kart 8 Deluxe som rankar fyra på listan.

Game Data Library utger sig för att vara en av de största källorna till japansk statistik rörande spelförsäljning. I ett inlägg på Twitter berättar de att det inte var ovanligt att på nittiotalet se Nintendo dominera hela topp 30, fast då med flertalet konsolformat i form av Gameboy och de japanska motsvarigheterna till NES och Super NES.

Nintendo Switch har sålts i cirka 90 miljoner exemplar världen över, varav 21 miljoner i Japan. Som jämförelse har Playstation 4 sålts i dryga 9 miljoner exemplar i Japan medan Playstation 5 ännu inte passerat 1 miljon. I båda fall motsvarar försäljningen 10 procent av världens totalt ställt mot de 23 procent Nintendo Switch utgör i landet.