Inom en inte allt för avlägsen framtid får AMD och Nvidia sällskap av Intel på marknaden för grafikkort. Processorjätten lättade nyligen på locket och avslöjade att bolagets motsvarighet till varumärkena Radeon respektive Geforce blir Arc. Samtidigt publicerades kodnamn för fyra planerade generationer, varav den första är "Alchemist".

DrLupo-Intel.PNG

I upptakten till intåget på grafikkortsmarknaden går Intel ut med en tävling, där deltagare får chansen att vinna varsitt Arc-grafikkort – enligt Intel ett av de första i världen. Den här sällskapas av spelkoder och så kallade swag-artiklar, sannolikt innefattande kläder och lökiga dekaler. Prispaketets samlade värde uppgår till 1 000 USD eller cirka 8 700 kronor.

Allt som krävs för att delta är att klicka sig in på Intels webbplats och skicka en fråga till "DrLupo" som han ska ställa till grafikchefen Raja Koduri. Av allt att döma är det inte de bästa frågor som vinner, då villkoren (PDF) för tävlingen anger att vinnaren väljs ut genom slumpmässig dragning.

När prispaketet med Arc-grafikkortet levereras till vinnarna framgår inte. Sannolikt är att det sker först i samband med lanseringen som äger rum i början av år 2022.

Läs mer om Intel Arc: