Häromdagen gick Noctua ut med att de traditionen trogen tagit fram nya monteringsdetaljer för kylare upp till 15 år gamla, för att möjliggöra användning med Intels kommande sockel LGA 1700 och processorfamiljen Alder Lake. Förutom att kunna få nya monteringsdetaljer hemskickade gratis ska de även finnas att köpas i butik och givetvis ska de framåt även ingå vid köp av ny kylare.

Noctua-Alder-Lake.PNG

På Noctuas egen webbplats listas de aktuella kyllösningarna och när de börjar levereras med montering för sockel LGA 1700. Vad som gör listan intressant är att två av modellerna, NH-C14S och NH-L12S, blir tillgängliga med monteringskitet redan i september månad. Dessa följs i oktober upp av NH-U12S Redux, varpå en bredare anstormning sker i november.

Att Noctua så tydligt skriver ut när bolagets kylare levereras med monteringsdetaljer för LGA 1700 antyder att en lansering kan ske så tidigt som i september. Det ligger i linje med produktplaner från i våras som talade om en lansering sent under årets tredje kvartal.

Intels processorfamilj "Alder Lake" blir bolagets första på 7 nanometer, tidigare kallad 10 nanometer, och introducerar arkitekturen Golden Cove tillsammans med energieffektiva Gracemont. Här paras åtta av vardera ihop, där tanken är att Golden Cove ska leverera maximal prestanda i främst enkeltrådad laster medan Gracemont-kärnorna ska bistå för att leverera hög flertrådad prestanda.

Läs mer om Intel Alder Lake och kylare: