Svenska Fractal Designs chassin känns historiskt igen av sina minst sagt nedskalade designer bestående av svarta intetsägande kuber. I och med att chassimakaren breddat sig bortom Sveriges breddgrader har bolaget också börjat dra ut på svängarna med bland annat asymmetriska och färggranna chassin. Nu släpps ännu en iögonfallande modell.

Fractal-Design-Torrent-20.jpg
Fractal-Design-Torrent-21.jpg
Fractal-Design-Torrent-22.jpg
Fractal-Design-Torrent-1.jpg
Fractal-Design-Torrent-2.jpg
Fractal-Design-Torrent-3.jpg
Fractal-Design-Torrent-4.jpg
Fractal-Design-Torrent-5.jpg
Fractal-Design-Torrent-6.jpg
Fractal-Design-Torrent-7.jpg
Fractal-Design-Torrent-8.jpg
Fractal-Design-Torrent-9.jpg
Fractal-Design-Torrent-10.jpg
Fractal-Design-Torrent-11.jpg
Fractal-Design-Torrent-12.jpg
Fractal-Design-Torrent-13.jpg
Fractal-Design-Torrent-14.jpg
Fractal-Design-Torrent-15.jpg
Fractal-Design-Torrent-16.jpg
Fractal-Design-Torrent-17.jpg
Fractal-Design-Torrent-18.jpg
Fractal-Design-Torrent-19.jpg

Nya Fractal Design Torrent är ett chassi av ATX-typ där fokus tydligt ligger på luftflöde. Fronten består av ett galler med avtagbart mesh-filter placerat framför två stora medföljande 180 mm-fläktar och i botten märks tre stycken medföljande fläktar om 140 mm – alla i Dynamic-serien och givetvis återfinns stöd för RGB-disco. I bakkant finns en ensam tom fläktplats med skruvhål för fläktar om 120 alternativt 140 mm. För att runda av finns en Nexus 9P Slim PWM-fläktkontroller förinstallerad.

Vidare gällande kylning är att toppen är helt utan fläktplatser. Istället har Fractal Design valt att flytta upp nätaggregatet, vilken huserar i en egen kammare med utstansade hål för dess fläkt. Kammaren är en djup historia och huserar rejäla nätaggregat på upp till 230 mm, samt ser ut att lämna gott om utrymme för att gömma kablar.

Chassit är ett så kallat miditower och mäter in på 544 × 530 × 242 mm (H × B × D) och har stöd för moderkort upp till formfaktorn E-ATX (305 × 330 mm). Med fokus på luftflöde har chassit ett i stort sett tomt innandöme, vilket också hjälper för att rymma det mesta i komponentväg – grafikkort upp till 423 mm och processorkylare med en höjd på 188 mm.

Med stora mått finns också utrymme för lagring. Bakom chassits inre huvudpanel är det möjligt att installera totalt sex lagringsenheter, två stycken av formfaktorn 3,5 tum och fyra stycken 2,5 tum. Avslutningsvis har frontpanelen anslutningar i form av två traditionellt USB 3.0, en USB Type-C och en 3,5 mm för ljud-in/-ut.

Fractal Design Torrent finns redan tillgänglig hos svenska återförsäljare. Chassit finns i färgerna svart och vit både med och utan härdat glass, med prislappar från 2 299 upp till 2 799 kronor.