Nvidia har valt att sluta numrera versioner av deras uppskalningsteknik DLSS. De insisterar på att de ska kallas "DLSS 2" eller ännu hellre bara "DLSS". Det har inte förhindrat hökögda användare från att identifiera uppdaterade DLSS-versioner i nyare speltitlar.

Genom att flytta den DLL-fil som innehåller DLSS-implementationen från nyare spel till äldre kan man dra nytta av de framsteg som gjorts med Nvidias uppskalningsteknik. Detta även om spelutvecklarna själva inte valt att uppdatera sitt spel. SweClockers satte det senast på prov med DLSS 2.2, där den nya versionen fixade problem med artefakter i exempelvis Death Stranding.

Utvecklaren som går under smeknamnet Beeradmoore har nu utvecklat ett verktyg som automatiserar processen av att ladda ner och byta ut DLSS-version i spel. Verktyget utgår från Techpowerups DLSS-databas men lämnar även öppning för användare att själva lägga till egna DLSS-versioner.

Verktyget bör fungera med alla spel på Steam som har stöd för DLSS 2.X enligt skaparen. DLSS Swapper är gratis att ladda ner via Github men Beeradmoore påpekar att man använder det på egen risk.