Bland entusiaster är det väldigt ofta ett företag som kommer på tal inom TV-apparater – sydkoreanska LG. Svaret på varför stavas paneltekniken OLED, vilken LG i många år varit exklusiv med att kunna tillhandahålla i större format. Panelerna används antingen i de egna TV-apparater eller hos andra stora aktörer, som köper in paneler från LG.

Att LG är ensamma med tekniken har väckt röster om att de borde släppa mindre skärmar för gaming, något bolaget hörsammat. Först med att släppa en TV på 48 tum och senare att öppet basunera ut en framtida mindre modell på 42 tum. Den senare var tänkt att lanseras senare i år, men nu rapporterar The Korea Economic Daily om att modellen skjuts på framtiden.

Apparently, LG wants to add the model to next year’s TV lineup to maximize its marketing efforts rather than unveiling it later this year.

Enligt uppgiftslämnaren har förseningen inga tekniska orsaker, utan handlar helt om att ge modellen maximal exponering. Av den anledningen sker istället det officiella avtäckandet av modellen under Consumer Electronics Show (CES), som går av stapeln den 5 januari 2022 i Las Vegas, USA. Där lanseras 42-tummaren tillsammans med LG:s övriga OLED-modeller för året.

LG:s 42-tummare får likt bolagets andra OLED-modeller upplösningen 3 840 × 2 160 pixlar (4K UHD) med en uppdateringsfrekvens om 120 Hz. Ingår gör även finessen Variable Refresh Rate (VRR) och stöd för såväl Nvidia G-Sync som AMD Freesync. Därtill får TV-modellen ännu icke kända "optimeringar för gaming".