Inom vattenkylning finns i regel två alternativ. Det ena är att köpa delar löst och bygga ett eget system, medan det andra är att köpa ett helt slutet system redo att installeras. Det finns dock även ett tredje däremellan, där lösa delar använts för att bygga ihop ett till synes slutet system med skillnaden att möjlighet till expansion.

Nu släpper Barrow vattenkylaren CPIE-T, vilken följer det senare konceptet. Det handlar om en radiator med pump och reservoar i ett, kopplat till ett vattenblock för processorer. Huvudnumret här är dock inte delarna som står för den faktiska kylning, utan en 2,9-tumsskärm på själva blocket med den i sammanhanget skyhöga upplösningen 1 440 × 1 440 pixlar. Det ger en pixeltäthet mer än det dubbla över dagens telefoner i premiumsegmentet.

Barrow-CPIE-T-1.jpg
Barrow-CPIE-T-2.jpg
Barrow-CPIE-T-3.jpg
Barrow-CPIE-T-4.jpg
Barrow-CPIE-T-5.jpg
Barrow-CPIE-T-6.JPG
Barrow-CPIE-T-7.JPG
Barrow-CPIE-T-8.JPG
Barrow-CPIE-T-9.jpg
Barrow-CPIE-T-10.jpg

Det användningsområde som lyfts fram för skärmen är övervakning av datorns komponenter, vilket innefattar temperatur för processor, grafikkort, fläkthastighet och sannolikt mycket mer därtill. Skärmen ska också kunna användas tillsammans med mjukvaran AIDA64 för mer precis avläsning. Inte nog med det – genom en HDMI-ingång kan den användas som en riktigt liten datorskärm.

Radiatorn som används är Barrows sedan tidigare existerande DARIDP-30, som finns i storlekarna 240 och 360 mm. Till dessa hör två respektive tre 120 mm-fläktar som är inbyggda i ett hölje tillsammans med kylflänsarna. Vid sidan om detta återfinns en pump på 17 W och radiator modell mindre. Varianten som används här har ett svart hölje, men kan även köpas löst i färgen vitt och i storleken 360 mm.

Barrow CPIE-T har stöd för plattformarna AMD AM4, Intel LGA 115x, LGA 2011-3 och LGA 2066. När enheten blir tillgänglig och till vilket pris återstår att se.