Amerikanska Bose var tidiga med att introducera brusreducerande hörlurar och dominerade under längre tid marknaden med serien Quiet Comfort. Den senaste modellen, Bose Quiet Comfort 35, har dock ett antal år på nacken. Originalet lanserades redan år 2016, men uppdaterades året efter med stöd för röstassistent och ställbar brusreducering under namnet Quiet Comfort 35 II.

Konkurrensen har på senare år hårdnat och brusreducering har sedan 2016 förflyttats till regel snarare än undantag på nya hörlurar. Bose är inte lika dominerande som tidigare och Quiet Comfort 35 II framstår som något åldrade jämfört med konkurrenternas alternativ. Nu meddelar Bose att serien får nytt liv och ett nytt flaggskepp – Quiet Comfort 45.

Utseendemässigt är den nya modellen nästan identisk sin föregångare. På hörlurskåporna återfinns samma bekanta knappar för att styra ljuduppspelning och brusreducering. Likt föregående modell är både kuddar och bygel klädda i syntetiskt läder och hörlurarna kan fällas ihop.

bös.png
cq5dam.web.1000.1000.jpeg
cq5dam.web.600.600 (3).jpeg

Nya Quiet Comfort 45 bjuder enligt Bose på flera uppgraderingar när det gäller ljud. Bland annat ska brusreduceringen ha fått ett lyft för att bättre filtrera frekvenser i mellanregistret. Detta uppges även vara de frekvenser som vanligen återfinns i exempelvis kollektivtrafiken eller ett fullsatt kafé. Hörlurarna får även tillägg i form av vad bolaget kallar "Aware Mode" där vissa ljud tillåts passera genom brusreduceringen.

Bose väljer även att lägga större fokus på samtalskvalitet. Mikrofonen uppgraderas och får förbättrade algoritmer för att fokusera ljudupptagningen till användarens röst. Detta ska bidra till att omgivningsljud som vind, trafik eller andra röster inte plockas upp under samtal.

Likt tidigare versioner är det Bluetooth som gäller för anslutning trådlöst. Hörlurarna specificeras ha en batteritid på upp till 24 timmar med aktiv brusreducering och uppspelning med volymnivå runt 50 procent. De går dock även att ansluta med medföljande kabel, vilket ger längre batteritid för brusreduceringen. Den gamla porten av typen Micro-USB är ersatt med USB Type-C och 15 minuters laddning ger 2,5 timmars batteritid.

Bose Quiet Comfort 45 säljstartar den 30 september hos svenska återförsäljare. Det går att välja mellan svart eller vitt och prislappen landar på 3 790 kronor.

Är Bose Quiet Comfort 45 en given uppgradering för dig?