I snart ett år har Amazon funnits i Sverige och har trots farhågor i branschen inte fått det genomslag många trodde. Satsningen är dock långsiktig och under sommaren har Amazon arbetat flitigt på att leverera ett av sina största dragplåster på andra marknader – snabb frakt. Nu rapporterar Ehandel om att samma dag-leverans lanseras i Sverige.

Den som beställer på förmiddagen kan för 65 kronor extra få hem sin vara redan på eftermiddagen eller kvällen samma dag. Det nya erbjudandet följer en sommar där konsumenter som lade en beställning så sent som klockan 23:00 kunde få sin vara redan förmiddagen dagen därpå, ett test som Amazon genomförde tillsammans med Postnord.

Samtidigt rapporteras att Amazon från att närmast uteslutande ha använt Postnord nu utökat sin flotta av speditörer, där det senaste tillskottet är Airmee. Speditörens VD och grundare, Julian Lee, vill till Ehandel inte kommentera några detaljer om avtalet med Amazon, utan konstaterar att det är upp till e-handlaren och kunden hur mycket som skickas med Airmee.

I dagsläget är samma dag-leverans begränsat till Stockholm med omnejd, något som tillskrivs att Amazons lager är placerat i Eskilstuna.