Likt flera andra konsoler nyttjar Nintendo Switch Bluetooth för att ansluta handkontroller, både de tillhörande Joycon-kontrollerna samt Pro-kontrollern. Hårdvarustödet finns i samtliga modeller, inklusive den lite mindre varianten Switch Lite. Trots det har ljudet förpassats till den äldre 3,5-mm-kontakten, ett val som många vid det här laget kliat sig i huvudet över.

Det finns visserligen tredjepartsadaptrar för att ansluta trådlösa hörlurar, men inbyggt stöd för trådlöst ljud uteblev även när Switch OLED avtäcktes. Väntan har varit lång, men nu snart fyra år efter lansering är det äntligen dags. Som en blixt från klar himmel meddelar Nintendo över Twitter att samtliga Switch-modeller tillslut får en mjukvaruuppdatering som lägger till stöd för trådlöst ljud över Bluetooth.

Användare kan ansluta en ljudenhet med Bluetooth i taget, men konsolen har stöd för att spara inställningar för tio stycken. Det nya Bluetooth-stödet är dock inte helt fritt från begränsningar. Enligt Nintendos supportsida kan användare endast ansluta två handkontroller samtidigt när ljud över Bluetooth används. Det finns inte heller något stöd för mikrofoner, utan det är endast möjligt att spela upp ljud. Nintendo tillägger även att användare kan uppleva fördröjning av ljudet beroende på val av Bluetooth-enhet.

Har du hunnit prova trådlösa hörlurar till din Switch?