Den omtyckta Battlefield-serien närmar sig 20-årsdagen – sedan 2002 har utvecklaren DICE avhandlat en lång rad väpnade konflikter. Skådeplats andra världskriget gäller för den i dagsläget senaste upplagan som är Battlefield V, vilken håller i seriens tradition av stora strider på vidsträckta banor. Battlefield-serien har också en tradition av att kittla nördarna lite extra med nya funktioner och höga systemkrav.

Nästa del i serien äger rum i en inte allt för avlägsen framtid och spelets namn är Battlefield 2042. På Twitter meddelar nu utvecklaren att lanseringen skjuts nästan en månad framåt, från utannonserade 22 oktober till en världsomspännande utrullning den 19 november. Med ett meddelande undertecknat DICE-chefen Oskar Gabrielson och Battlefield-utvecklarna förklaras att det är pandemin och tillhörande distansarbete som ligger bakom förseningen.

Battlefield 2042.jfif

I takt med att lanseringen närmar sig önskar alla inblandade i spelet att återgå till den fysiska arbetsplatsen för att bättre kunna polera det sista. Detta är inte möjligt riktigt ännu och med arbete från hemmet väljer DICE istället att lägga mer tid på projektet. Meddelandet förtäljer inte några konkreta detaljer kring vad som återstår att göra, men lovar att spelet trots arbetssituation ska bli så bra som möjligt. Information om en betaversion kommer senare i september.

När Battlefield 2042 väl släpps kan skjutglada spelare axla rollen som en av tio specialistsoldater och hoppa in på de sju nya banorna tillsammans med upp till 127 med- och motspelare. Som en extra krydda får banorna något som DICE kallar för "Levolution", oförutsägbara händelser som kan vända uppochned på en spelomgång. Spelet blir tillgängligt på PC/Windows, Playstation 5, Xbox Series X/S samt förra generationens konsoler från Microsoft och Sony, men med reducerat antal spelare.

Läs mer om Battlefield 2042: