En sektor som drabbats extra hårt av pandemins framfart är kulturen och för SweClockers medlemmar ligger kanske anrika Dreamhack närmast till hands. Hela två år efter att det senaste evenemanget ägde rum i Jönköping är Dreamhack redo att slå upp portarna ännu en gång, men det skalas ned och utlovas gör ett Dreamhack av den gamla skolan.

Dreamhack Winter 2021 beskrivs som "100% LAN, inga konstigheter" och receptet är gamla hederliga Bring Your Own Computer (BYOC). Totalt finns strax över 3 000 stolar och bord. Det sällskapas så klart av en huvudscen med aktiviteter och livemusik, en aktivitetszon och expo för att kunna ta en paus från spelandet, och mer därtill.

Dreamhack-Winter-2021.PNG

För att göra en så säker tillställning som möjligt välkomnas inga dagbesökare och för alla som kommer med dator i släptåg finns ett vaccinkrav. Personer över 16 år måste visa ett vaccinationsintyg och personer som inte kan av medicinska skäl får istället betala 149 kronor för att vid ankomst testa sig för Covid-19. För personer under 16 finns inget krav på vaccination utan måste istället testa sig, men för dessa yngre ingår testet i biljettpriset.

Dreamhack Winter 2021 slår upp portarna den 25 november klockan 10:00 och pågår i tre dygn, fram till den 28 november klockan 10:00.

Läs mer om Dreamhack under coronapandemin: