Någon gång under hösten planerar Intel att släppa 12:e generationens Core-processorer med kodnamn "Alder Lake". Förutom två nya arkitekturer under huven, tillverkning på 10 nanometer samt stöd för minnesstandarden DDR5 står även en färsk sockel på menyn i form av LGA 1700. Den sistnämnda sockeln har en annorlunda hålbild för processorkylare ställt mot föregångarna LGA 1200 och LGA 1151, vilket innebär att nya monteringsanordningar krävs för befintliga kylare.

Vi har tidigare rapporterat om att österrikiska Noctua ämnar att tillhandahålla gratis monteringskit till sina kylare för att ge stöd till sockel LGA 1700, och nu ansluter sig Arctic från grannlandet Schweiz till skaran. Arctic meddelar att de under hösten kommer att rulla ut nya monteringskit ämnade för "Alder Lake" till sina processorkylare i Freezer 34-serien och Liquid Freezer II-serien samt för modellerna Freezer 50, Freezer i13 X och Freezer i13 X CO.

De nya monteringsdetaljerna kommer att finnas tillgängliga att klicka hem via Arctics webbplats för befintliga ägare av företagets processorkylare. Själva monteringskitet är gratis om man kan uppvisa ett inköpsbevis för en LGA 1700-baserad processor, men det finns dock en brasklapp i form av en "hanteringsavgift" om 5,99 EUR som inte går att komma ifrån. Nytillverkade kylare kommer därtill att inkludera monteringskitet direkt i kartongen vid köp.

Läs mer om Intel "Alder Lake":