IKEA och Asus gemensamma möbelkollektion hittade ut på webben i januari i år, men fanns då endast till försäljning genom IKEA:s webbplats i Kina. Nu meddelar svenska möbeljätten att även gamers i Sverige kan inreda sina hem med sex nya produktkategorier.

Kollektionen ser ut att vara mer eller mindre identisk den som fanns att beskåda tidigare i år och inkluderar bland annat fyra gaming-stolar, två skrivbord och en bordsram. Likt lanseringen på IKEA i Kina finns produkterna både som paket med flera tillbehör eller styckevis.

2021-09-16 16_25_14-a5767ca4-1b3f-49a5-ada4-b949d11277ed.pdf.png
2021-09-16 16_27_34-a5767ca4-1b3f-49a5-ada4-b949d11277ed.pdf.png
utespelare.png
stol1.png
stol2.png

Den mest påkostade varianten av stolarna är stolen Gruppspel, som finns i antingen lädervariant för 2 995 kronor eller textilklädd i två färgalternativ för 2 495 kronor. Mittenvarianten Matchspel har vissa likheter med IKEA:s klassiker Markus och en prislapp på 1 295 kronor. Den som istället suktar efter en racing-inspirerad design kan ta en titt på Utespelare, som har ett kviltat utseende och ett pris precis under tusenlappen. För spelare med en stramare budget finns stolen Huvudspelare med rygg i mesh-tyg och det lite lägre priset 549 kronor.

bord.png
IKEA_UPPSPEL_gamingbord_PH180878.jpg

På skrivbordssidan rör det sig om två kompletta varianter. Det mer traditionella skrivbordet Utespelare, som finns i svart eller vitt med rejält tilltagen kabelförvaring undertill. Det sällskapas av höj- och sänkbara Uppspel, som även finns i utförande med endast ramen. Den kan då kompletteras med bordsskivor i olika storlekar. Utespelare är prissatt till 995 kronor, medan Uppspel börjar på 4 000 kronor för endast underredet.

stuff4.png
stuff.png
tröja.png
cpuhållare.png

Utöver stolar och bord tillkommer nya produktkategorin Lånespelare, som omfattar ett gäng olika tillbehör. Det är allt från nackkuddar och muggar till musmattor och golvunderlägg. I övriga kategorier återfinns även hurtsar, förvaringstavlor och givetvis det berömda, hjulbeklädda CPU-stället, ett måste för varje sann gamer.

Vissa produkter, däribland några av stolarna och alla de höj- och sänkbara skrivborden, väntas inte i lager förrän i januari. En stor del av prylarna i serierna Uppspel, Lånespelare, Matchspel, Gruppspel, Utespelare och Huvudspelare finns redan tillgängliga i flera varuhus, trots att oktober är anges vara lanseringsmånad.

Vad tycker du om kollektionen? Blir det ett besök på närmsta IKEA inom en snar framtid?