När det gäller spelutrustning är Razer bland de stora namnen. På senare år har de visserligen breddat sortimentet till både sugrör och fingertutor, men det hindrar dem inte från att fortsätta utveckla de mer traditionella tillbehören möss och tangentbord. I januari tillkännagavs bland annat en ny version av klassiska musen Viper, med en tillspetsad polling rate på hela 8 000 Hz.

Nu får Viper sällskap av nya tangentbordet Huntsman V2, som blir bolagets första tangentbord med vad de kallar "Hyper Polling Technology". Precis som med Viper rör det sig om en ökning i hur ofta knapptryckningar registreras och således hur snabbt datorn kan ta del av informationen. Detta sker vanligtvis en gång per millisekund (0,001 sekund), motsvarande 1 000 Hz. Huntsman V2 skruvas upp till 8 000 Hz, det vill säga rapportering varje åttondels millisekund (0,000125 sekund).

razer huntsmanv2.png
Huntsman-V3-4.png
Huntsman-V2-3.png
Huntsman-V2-5.png

Det nya tangentbordet utrustas även med andra upplagan av Razers optiska brytare, som nyttjar infrarött ljus för att aktivera brytaren vid nedslag. Detta menar Razer helt eliminerar den fördröjning vanligen kallad debounce delay som sker med mekaniska brytare. Med den senaste upplagan har Razer bland annat också förbättrat ljuddämpningen för att ge en bättre skrivupplevelse. De optiska brytarna finns i en linjär variant och en taktil variant med klickljud. Enligt Razer ska brytarna tillsammans med Hyperpolling-tekniken ge världens snabbaste och mest responsiva tangentbord, nästan helt fritt från latens.

Razer Huntsman V2

Egenskap

Specifikation

Format

Fullstort

Anslutningsmetod

USB Type-C, flätad kabel

Brytare

Optiska linjära
Optiska taktila

Livslängd brytare

100 miljoner nedslag

Polling Rate

8 kHz (Razer Hyperpolling)

Bakgrundsbelysning

Chroma RGB

Övrigt

Programmerbara makrotangenter
Mediaknappar och vred
Handlovsstöd i konstläder
N-key roll-over med anti-ghosting

Sett till anslutningsmöjligheter är det USB Type-C som gäller och kabeln är flätad samt löstagbar. Hållbarheten för de optiska brytarna specificeras till 100 miljoner nedslag och tangentbordet bestyckas även med Razers Chroma RGB för bakgrundsljus i regnbågens alla färger.

Huntsman V2 finns både i fullstorlek och i Tenkeyless-format, men den senare är dock inte tillgänglig i Europa ännu. De två modellerna är identiska specifikationsmässigt, med ett undantag. Det är endast det fullstora som får mediaknappar samt ett extra vred som kan användas exempelvis för att kontrollera ljudvolym. Båda varianter har däremot den extra raden programmerbara makro-knappar.

Den fullstora varianten anländer inom kort hos återförsäljare och går att beställa direkt från Razer för den som har bråttom. Med nordisk layout landar prislappen på motsvarande 2 130 kronor för linjära brytare eller 2 030 kronor för taktila.