Asus tangentbord ROG Falchion lanserades för drygt ett år sedan. Modellen har ett kompakt format mitt emellan ultrakompakta "60 procent"-formatet och tenkeyless utan numpad. Det är även en av ett relativt litet antal trådlösa modeller med mekaniska brytare, då det vid lansering utrustades med brytarna Cherry MX Red.

Asus ROG Falchion är trådlöst mekaniskt tangentbord modell mindre

Nu presenterar Asus en ny version av det spelinriktade ROG Falchion, där brytarna från tyska Cherry är utbytta mot Asus egenutvecklade ROG NX Red. Tangentbordet behåller i övrigt samma utseende och funktioner, likt RGB-belysning och den tryckkänsliga listen på sidan av tangentbordet.

asus falchion.png
2021-09-20 14_24_17-ROG Falchion NX _ Compact _ Gaming Keyboards|ROG - Republic of Gamers|ROG Global.png

De nya ROG NX Red-brytarna är likt föregående Cherry MX Red av linjär typ. Brytarna ROG NX Red har däremot en något tidigare aktiveringspunkt på 1,8 millimeter, vilket nås med en kraft motsvarande 40 gram. Jämförelsevis aktiveras Cherry MX Red vid 2 millimeter och 45 gram. Slaglängden är dock identisk på 4 millimeter, vilket även här nås med en kraft motsvarande 55 gram. Det ser med andra ord ut att vara relativt liten skillnad på pappret mellan de två.

Asus lanserar även ROG Falchion med Cherry MX Brown, men det framgår inte om även denna modell får någon ersättare. ROG Falchion NX lanseras i slutet av september, men huruvida priset förändras framgår inte. För närvarande har ROG Falchion med Cherry MX-brytare en prislapp som börjar på cirka 1 300 kronor.

Källa: Techpowerup

Läs mer om tangentbord: