Hösten 2020 slog Amazon efter åratal av spekulationer upp portarna i Sverige. Svenska konsumenter fick tillgång till ett produktutbud att heta duga och underhållande maskinöversättning. Saker som utmärker Amazon som exempelvis snabba leveranser uteblev och inte minst uppskattade tjänsten Prime lyste med sin frånvaro.

Efter att ha byggt upp sin kapacitet och närvaro i Sverige sjösätts prenumerationstjänsten Amazon Prime. Tjänsten kostar 59 kronor i månaden och ger fria leveranser vid beställning av produkter med Prime-symbolen och ett löfte om "snabba" hemleveranser. I Sverige lovar Amazon hemleverans på miljontals produkter inom 1–2 dagar i hela landet. För storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö tillkommer även helgleveranser.

I månadskostnaden ingår även Amazons streamingtjänsterna Amazon Video för filmer och TV-serier samt Amazon Gaming. Den tredje förmånen som ingår för Prime-prenumeranter är exklusiva erbjudanden och 30 minuters förtur på så kallade "blixterbjudanden".

Utöver en månadskostnad finns också möjligheten att köpa en årsprenumeration för 549 kronor. För den som vill prova på Amazon Prime erbjuds en gratis prövoperiod på 30 dagar.

Vad tycker du om Amazon Prime? Kan du tänka dig eller kommer du bli prenumerant?