Rösterna har varit många och högljudda om att göra en remaster av Diablo II. Under lång tid menade Blizzard att en sådan vore omöjlig då källkoden var försvunnen. Till slut blev det ändå en remaster när Blizzard i början av året avtäckte Diablo II: Resurrected, där ingen mindre än Vicarious Vision ansvarar för att modernisera spelet.

Idag, torsdagen den 23 september klockan 17:00, är Diablo II: Resurrected till slut här. På menyn står stöd för generellt sett förbättrad grafik, gränssnitt och löftet om att erbjuda den klassiska upplevelsen många minns från förr. Parallellt med förbättrad grafik stöds upplösningar upp till 3 840 × 2 160 pixlar (16:9), ett rejält kliv upp från originalets tak på 800 × 600 pixlar (4:3).

I all eufori har Blizzard skapat frustration hos många nostalgiker, då de bröt sitt löfte om att behålla stöd för TCP/IP. Resultatet är att det tillsammans med vänner är omöjligt att spela med moddar. Anledningen till detta som anges är "potentiella säkerhetsrisker" när spelare ansluter direkt till andra via IP-adresser. Den som vill spela moddar med andra hänvisas krasst till det 20 år gamla originalet.

Gå med i SweClockers Discord

Om du inte har någon att spela med kan du dyka in i det tillhörande kommentarsfältet alternativt gå med i SweClockers Discord-server, som även delas med vår spelosande syskonsajt FZ. Det finns med andra ord goda möjligheter att hitta en spelpartner för dagens lansering.

Följ SweClockers stream fredag klockan 16:00

Två nostalgiker på redaktionen som är uppväxta med Diablo II är Jacob och Kenneth, som fredagen den 24 september klockan 16:00 bjuder på en livestream. Duon blir en kvartett då de får sällskap av kodaren @jreklund och moderatorn @Dinoman. Vi ses imorgon på en tekniksajt nära dig!