I entusiastkretsar kan många rabbla produktnamn för otaliga generationer av produkter. Namnen är viktiga för att marknadsföra prylarna och eftersom principen "högre siffra är bättre" ofta råder, använder företagen ofta snarlik nomenklatur. AMD:s Ryzen Threadripper-plattform X399 kämpar exempelvis om samma HEDT-kunder som Intels X299, medan prefixen 3, 5, 7 och 9 kommit att bli standard för att markera prestandaklassen för både Intel- och AMD-processorer.

Namngivningen hos AMD- och Nvidia-grafikkort är heller inte helt väsensskild, men dokumentation på villovägar pekar mot att Intels kommande grafikkort tar ett tydligt steg från den vältrampade stigen. Som tidigare känt kommer Arc att vara Intels motsvarighet till Radeon och Geforce. Första generationens kort blir del av a-serien och de enskilda modellerna särskiljs genom tre tecken.

Det är den välkända Twitter-profilen @momomo_us som letat rätt på ett Intel-signerat dokument, där återförsäljare och systembyggare instrueras kring hur produktnamnen ska skrivas. Där framgår att "Intel Arc a### GPU" är godkänt, men exakt vad de tre fyrkanterna vikarierar för går endast att spekulera i. En gissning lika god som någon är att bolaget redundant visar generation och prestandanivå, genom namn som a130, a150, a170 och a180. Företaget kan också gå tillbaka til rötterna och köra på a740-varianter, eller inspireras av integrerad grafik med namn i stil med a630.

I Twitter-inlägget poängterar ]@momomo_us att namnschemat kan göra det lätt att hålla ordning på generationerna, eftersom nästa generation har kodnamn "Battlemage" och kan bli till b-serien. C- och d-serierna följer efter med tredje och fjärde generationens kort, som officiellt har kodnamnen "Celestial" och "Druid". Med Nvidias och AMD:s serier är exakt generation lite mindre tydlig, även om det sedan några generationer tillbaka handlar om konsekventa ökningar av produktnamnens första siffra.

Hur skulle du namnge korten? Berätta i kommentarstråden!