Amazons MMORPG New World har en brokig resa bakom sig med förseningar och en lång period av inte helt smärtfria alpha- och betatestar, där bland annat grafikkort från EVGA med tillverkningsfel fått sätta livet till. Nu är spelet till slut lanserat skarpt och de europeiska servrarna stod redo klockan 8:00 under tisdagsmorgonen.

I New World flyter spelaren efter ett skeppsbrott i land på den magiska ön Aeternum. Väl på ön får spelaren kämpa mot vildmark, övernaturliga krafter och självklart olika fiender. Som brukligt för genren finns möjlighet att smida vapen och samla resurser, men stridssystem är lite annorlunda med mer action-inspirerade element. Detta kombineras med mer klassiska rollspelsmekaniker med poängsystem och attribut. Det saknas däremot klasser, då fokus istället ligger på att specialisera karaktären baserat på vapen.

Spelare kan välja att gå med i en av de tre olika fraktionerna på Aeternum och spela tillsammans antingen mot andra spelare (PVP) eller mot datorstyrda fiender (PVE). Vid PVP måste spelare tillhöra samma fraktion, medan PVE sträcker sig över de olika grupperingarnas gränser.

Dyk in i den stora tråden om New World

Spelet är endast tillgängligt till PC/Windows och går att köpa genom Amazons webbplats eller direkt på Steam, men det sistnämnda krävs för att öppna spelet oavsett var det köps. New World kostar 39,99 euro respektive 49,99 euro för Deluxe-versionen. Det tillkommer inte någon månadskostnad, men det ska finnas möjlighet att köpa extra kosmetiska uppgraderingar i spelet.

Har du köpt New World? Vilket intryck har du fått av spelet hittills?