Traditionellt TV-tittande har i stort ersatts av streamingtjänster som Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, HBO och många fler därtill. I samband med sina respektive kvartalsrapporter avslöjar merparten antalet betalande prenumeranter, men vilka filmer och serier som mest är populära är inte lika självklart att de delger.

Netflix är flitiga på att delge vilka egenproducerade Netflix Original-serier och -filmer som är populärast på tjänsten, något som normalt räknas i antalet tittare. Nu har streamingjätten för första gången delat med sig av en datapunkt som inte direkt rör hur många prenumeranter som tittat på något, utan hur många timmar olika serier och filmer visats.

För att ge en rättvisande bild redovisar Netflix endast data från seriernas och filmernas första 28 dagar på tjänsten. Som referenspunkt för antalet tittare har Netflix enligt sina senaste siffror från årets andra kvartal totalt 209,2 miljoner betalande prenumeranter.

Topplista: Netflix Original-serier

Mest tittade (prenumeranter)

Antal prenumeranter

Mest tittare (timmar)

Antal timmar

Bridgerton, säsong 1

82 miljoner

Bridgerton, säsong 1

625 miljoner

Lupin, del 1

76 miljoner

Money Heist, del 4

619 miljoner

The Witcher, säsong 1

67 miljoner

Stranger Things 3

582 miljoner

Sex/Life, säsong 1

67 miljoner

The Witcher, säsong 1

541 miljoner

Stranger Things 3

67 miljoner

13 Reasons Why, säsong 2

496 miljoner

Money Heist, del 4

65 miljoner

13 Reasons Why, säsong 1

476 miljoner

Tiger King, säsong 1

64 miljoner

You, säsong 2

457 miljoner

The Queen's Gambit

62 miljoner

Stranger Things 2

427 miljoner

Sweet Tooth, säsong 1

60 miljoner

Money Heist, del 3

426 miljoner

Emily in Paris, säsong 1

58 miljoner

Ginny & Georgia, säsong 1

381 miljoner

Netflix Original kännetecknas kanske främst av serier och i toppen återfinns Bridgerton, som baseras på romaner av Julia Quinn och utspelar sig i överklassens London på 1810-talet. Under sina första 28 dagar hade 82 miljoner börjat titta på serien och antalet streamade timmar är under perioden 625 miljoner. Det betyder att antalet konsumerade timmar i snitt låg på 7,5 timmar.

Föga förvånande består listan i övrigt av andra populära serier, där The Witcher, Stranger Things, Sweet Tooth och urflippade Tiger King kanske ligger närmast till hands hos SweClockers. Intressant nog lyser Stranger Things (1) med sin frånvaro, något som kan tillskrivas att serien släpptes sommaren 2016 när antalet betalande prenumeranter på Netflix var betydligt lägre 79,9 miljoner.

Topplista: Netflix Original-filmer

Mest tittade (prenumeranter)

Antal prenumeranter

Mest tittare (timmar)

Antal timmar

Extraction

99 miljoner

Bird Box

282 miljoner

Bird Box

89 miljoner

Extraction

231 miljoner

Spenser Confidential

85 miljoner

The Irishman

215 miljoner

6 Underground

83 miljoner

The Kissing Booth 2

209 miljoner

Murder Mystery

83 miljoner

6 Underground

205 miljoner

The Old Guard

78 miljoner

Spenser Confidential

197 miljoner

Enola Holmes

77 miljoner

Enola Holmes

190 miljoner

Project Power

75 miljoner

Army of the Dead

187 miljoner

Army of the Dead

75 miljoner

The Old Guard

186 miljoner

Fatherhood

74 miljoner

Murder Mystery

170 miljoner

Vidare till Netflix Original-filmer är antalet tittade timmar betydligt lägre, vilket är rimligt då en ensam film löper över betydligt kortare tid än en seriesäsong. Toppar listan gör action- och thrillerfilmen Extraction där Chris Hemsworth, bland Marvel-fantaster känd som åskguden Thor, spelar en härdad legosoldat som skickas till Bangladesh för att rädda en drogherres son.

Sett till antalet timmar knuffas Extraction ned till andra plats och ersätts av Netflix näst mest tittade film – Bird Box. Filmen utspelar sig i en postapokalyptisk värld och i huvudrollen är Sandra Bullock som tar sig an rollen som Malorie Hayes. I filmen försöker Hayes rädda sig själv och två barn från väsen vilka får människor som ser på dem att ta sina liv.

Sticker ut på filmfronten gör The Irishman, som inte finns på topplistan av mest tittade filmer, men ändå intar plats tre i mest tittade timmar. Inte konstigt då filmen blev hyfsat populär och är hela 3 timmar och 29 minuter lång. Filmen baseras löst på försvinnandet av den amerikanska fackföreningsledaren Jimmy Hoffa, spelad av Al Pacino, år 1975. Andra medverkande är bland annat tungviktarna Robert De Niro och Joe Pesci, och bakom kameran stod legendaren Martin Scorsese.

Har du tittat på någon av Netflix mest tittade filmer eller serier?