Nvidia arrangerar årligen evenemanget GPU Technology Conference (GTC). De senaste två åren har det skett digitalt på grund av coronapandemin, vilket blir fallet även den här gången. Tillställningens huvudfokus är vanligen den senaste tekniken relaterad till datacenter, artificiell intelligens (AI) och enterprise, men med jämna mellanrum bjuds det även på en första titt på grafikarkitekturer.

Höstens GTC går av stapeln den 8 november och pågår till den 11 november. På menyn står bland annat AI, djup- och maskininlärning, datacenter, nätverk och grafik. I vanlig ordning blir det en livesänd presentation där Nvidias VD Jensen Huang presenterar det företaget arbetat med den senaste tiden. Bland inbjudna talare återfinns även Epics grundare Tim Sweeney och Apples AI-specialist Samy Bengio.

Exakt vad Nvidia planerar visa är ännu ännu inte känt, men det ska inkludera innehåll specifikt riktat mot uppstartsbolag samt fokus på att göra AI-teknik mer tillgängligt för fler. Den senaste presentationen inkluderade ARM-baserade processorn Grace och en kortfattad presentation om "Ampere Next". Möjligt är också att det blir ett första smakprov av arkitekturen Lovelace eller Hopper.

De första sessionerna drar igång den 8 november, men den livesända keynote-presentationen är planerad till evenemangets andra dag. Jensen Huang håller därmed låda den 9 november klockan 09:00 svensk tid. Det kostar inget och kräver ingen registrering för att titta. Evenemanget pågår sedan med fler sessioner, föreläsningar och presentationer till den 11 november.

Har du några förväntningar inför årets GTC? Dela med dig i kommentarerna!