Det är knappt två månader kvar till Valves portabla enhet Steam Deck anländer hos de användare som står först i kön. Trots att utseendet påminner om en konsol är Steam Deck snarare en portabel dator. Enheten levereras med Linux-baserade Steam OS 3.0, men Valve har gjort gällande att det står användare fritt att göra vad de vill på mjukvarufronten.

Möjlighet att fritt välja mjukvara är dock inte det enda som intresserar användare. Enligt Valve är en av de vanligast förekommande frågorna huruvida hårdvaran inuti Steam Deck kan bytas ut. Detta är en högaktuell fråga på flera håll, då rörelsen "right to repair" vunnit mark i både USA och EU gällande konsumenters rättigheter att reparera sina elektronikprylar.

One of the most frequently asked questions we've received about Steam Deck is about the components inside it, and whether they're replaceable or upgradable. The answer is a bit more complicated than just a yes or no, so we've made a video to explain all the details. Spoiler alert: we don't recommend replacing parts yourself, but we still want you to have all of the relevant information about Steam Deck's components.

Hårdvarufrågan menar Valve är lite för knepig för att besvaras i text. Istället bjuds nyfikna in till en video där Steam Deck plockas isär. Samtidigt som bit för bit avlägsnas förklarar Valve även varför användare inte bör göra samma sak. Hårdvaran är i grunden specialanpassad för Steam Deck och därmed inte designad för att användare ska byta saker själva.

deck1.jpg
deck2.jpg
deck3.jpg
deck4.jpg
deck5.jpg
deck6.jpg
deck7.png

De varnar bland annat för att felaktig hantering av batteriet kan orsaka personskador och att byte av SSD-enhet kan resultera i att närliggande komponenter för trådlöst nätverk störs ut. Valve tillägger dock att användare har rätt att göra vad de vill med sin enhet. De vill därmed ändå tillhandahålla relevant information om komponenterna i Steam Deck.

Officiellt är således rekommendationen att inte byta något på egen hand, vilket till viss del sannolikt är för att friskriva bolaget från problem som kan uppstå när användare skruvar själva. De är tydliga med att eventuell garanti inte gäller för den som gör egna ingrepp, men erbjuder ändå användare fast beslutna vid det någon slags hjälpande hand. Genomgången avslutas med en uppmaning om att användare intresserade av reservdelar likt styrspakar och SSD-enheter ska hålla utkik de kommande månaderna.

Är det viktigt för dig att själv kunna reparera din Steam Deck eller andra liknande enheter?