Minnestillverkaren Galax utökar sin Gamer-serie med klossbeklädda primärminnen. Det är inte vilka klossar som helst, utan givetvis den danska klassikern Lego. Det är till synes åtminstone samma formfaktor som riktigt Lego, vilket bådar för ändlösa möjligheter att bygga på själv, förutsatt att bygget fysiskt får plats i chassit.

GAMER_RGB_DDR5_1.jpg
GAMER_RGB_DDR5_4.jpg

Galax Gamer RGB lanseras med sidopaneler täckta av blå eller röda klossar. Legobyggande märks i överkant där transparenta klossar släpper fram ljuset från RGB-belysningen. Ovanpå dessa kan användaren antingen trycka dit ytterligare Lego-bitar, företrädesvis också transparenta. Eller varför inte göra en skulptur? Möjligheterna är oändliga.

Till en början ska de Danmark-inspirerade DDR5-minnena släppas i par om 16 GB per modul för totalt 32 GB. Galaxy uppges också planera minnesmoduler på 8 GB och 32 GB vid senare tillfälle. Prestandamässigt specificeras den effektiva klockfrekvensen till 4 800 MHz, vilket är lägstanivån enligt standardiseringsorganet JEDEC:s specifikation.

Varken pris eller lanseringsdatum nämns, men tidigast möjliga är i samband med lanseringen av Intels processorfamilj "Alder Lake" den 4 november. Galax tidigare Gamer-produkter har endast lanserats i Kina, vilket sannolikt är fallet även den här gången. Huruvida Lego lanserar officiella bitar eller om en aktör i Shenzhen kliver in återstår att se.

Källa: Expreview

Vad skulle du bygga på dina Lego-minnen?