Obalanser med containrar på fel platser i världen, fraktkostnader som skjutit i höjd med närmare 1 000 procent och långa förseningar. Industrier och detaljhandeln är under hård press och nu närmar sig årets viktigaste säljperiod – julhandeln som har sin upptakt i Black Friday i slutet av november. När säljperioden nu närmar sig pekar alltmer mot att svenska konsumenter står inför tomma butikshyllor.

Vi har några försändelser som skulle varit framme i juni som inte kommit än. Hyllorna börjar gapa tomma och snart Black Friday. [...] Vi får inte hem varorna. När jag kollade en av leveranserna senast visade det sig att den stod i en hamn nere i Grekland. [...] Gör man beställningar nu kanske det inte ens kommer fram till jul. – Robin Westberg, Youtube-profil och e-handlare med nätbutiken GörDetMedRW

Nu rapporterar Svenska Dagbladet om att fraktkaoset slår brett mot svensk handel, där såväl små som stora aktörer har svårt att fylla lagerhyllorna inför Black Friday. Ett exempel som tas upp är Robin Westberg, försäljare av bilvårdsprodukter, som har torkdukar som en storsäljande produkt. I dagsläget finns 400 stycken i lager, praktiskt taget ingenting då minst 25 000 behövs inför Black Friday.

Före pandemin tog det för Robin Westberg 45–50 dagar att få in varor beställda från Kina, något som ökat till åtminstone 80–90 dagar. Förutsatt att varorna ens kommer fram. Det här gäller inte enbart små aktörer. Klädjätten H&M har tidigare meddelat om att de inte fick in sin höstkollektion i tid och IKEA har gått så långt som att hyra egna fraktfartyg.

Enligt Postnords senaste e-barometer har 72 procent av näthandlarna problem med varuförsörjningen, varav 23 procent anger att de har "stora problem". Fraktbekymren ska inte heller vara begränsade till olika kategorier av e-handeln, utan slår mer eller mindre mot samtliga. Förutom trångmål kring båtfrakterna nämns brist på lastbilschaufförer som ytterligare ett problem.

Svenska datorhandlare vänder sig till flygfrakt

Att det är oreda inom båtfrakter betyder inte att alla typer av produkter drabbas lika hårt. I en rundringning till svenska datorhandlare framgår att de till stor del står rustade och löser problemet med flygfrakt. Att det är möjligt inom datorer och hårdvara kan tillskrivas att det handlar om förhållandevis små produkter med höga marginaler, som inte tar särskilt mycket plats på ett flygplan.

Vinterdator_2020-1.jpg

Att datorhandlarna till viss mån löst problematiken betyder inte att de är helt förskonade från att eventuellt få tomma butikshyllor. Flygplan håller inte alls samma volymer som containerbåtar eller tåg, vilket gör att alternativet begränsas till högmarginalprodukter. För större skrymmande produkter som datorchassin och skärmar skulle marginalerna krympa rejält om de flögs in från Kina. Med andra ord är det produkter som fortsatt behöver ta den oberäkneliga båtvägen alternativt fraktas med tåg.

Andra produkter inom elektronikbranschen som kan bli svåra att få tag på är så kallade white-label-produkter, vilka en e-handlare i praktiken köpt färdig från en kinesisk aktör och applicerat ett eget varumärke på. Även TV-apparater som likt chassin och datorskärmar är stora och skrymmande kan komma att bli bristvaror närmare julhandeln.

Hur planerar du dina inköp inför julhandeln? Har du redan börjat köpa dina klappar eller har du is i magen till prispress under Black Friday och hoppas på det bästa?