Apple slog på stora trumman när de med Iphone 7 plockade bort hörlursanslutningen, med hänvisning till "mod". Den borttagna funktionen sällskapades av de trådlösa hörlurarna Airpods, men även ilska från många användare och pikar från andra telefontillverkare. Med facit i hand har trådlöst ljud och avsaknad av 3,5-millimetersuttag blivit standard, där just Airpods-lurar är en mycket populär modell.

Under evenemanget "Unleashed" passar Apple på att utöka Airpods-sortimentet med en tredje generation av de populära hörlurarna. I fokus står främst en ny design som påminner om Airpods Pro. Apple menar att den något rundade designen ska ge en bättre passform och därmed leverera en mer korrekt ljudbild. Etuiet för laddning och förvaring följer samma bana och byter form från hög till bred, men aktiv brusreducering är inte en av nyheterna.

Skärmbild (125).png
Skärmbild (100).png

Hörlurarna är dock utrustade med nya högtalarelement som ska ge bättre ljud. Därtill får nykomlingen stöd för två nya ljudfunktioner, "Adaptive EQ" och "Spatial Sound". På listan av nyheter finns också touch-kontroller och förbättrad batteritid, som specificeras till 6 timmar på en laddning. Etuiet kan laddas trådlöst och har energi för flera uppladdningar av lurarna, för totalt 30 timmar av lyssnande.

För den som använder trådlösa lurar i ur och skur eller vid träning, meddelar Apple att de blir svett- och vattenresistenta. För den senare gruppen ska även passformen vara bättre, men fortsatt gäller vit hårdplast utan gummitillägg för att passa fler öron.

Skärmbild (127).png

Avslutningsvis berättar Apple att de nya hörlurarna blir tillgängliga nästa vecka och kan beställas nu, men passar även på att introducera lite extra förvirring när det gäller namnet. Likt skiftet från första till andra generationen sker inget namnskifte, utan Airpods är namnet på samtliga, inklusive andra generationens Airpods som får leva kvar än så länge. Prislappen för Airpods av äldre modell ligger på 1 595 kronor, medan de uppdaterade hörlurarna landar på totalt 2 095 kronor.

Använder du Airpods-hörlurar? I så fall, vilken modell och vad tycker du om dem?