Kretsjätten ARM specialiserar sig på instruktionsuppsättningar och design av arkitekturer, däribland kretsar för sakernas internet (eng. Internet of Things) och 5G. Nu meddelar ARM att de både lanserar nya designer samt ett nytt verktyg som ska minska utvecklingstiden med flera år och öka den ekonomiska tillväxten inom branschen.

Sakernas internet är en snabbt växande kategori, som i grunden inkluderar de flesta vardagsprylar som går att ansluta till internet. Det smälter därmed samman med det smarta hemmet, en bidragande faktor till sakernas internets snabba tillväxt. Enligt ARM kan det ta flera år att omsätta en design till en fysisk krets, vilket skapar en flaskhals som hindrar utvecklingen.

Through a radical change in how systems are designed, Arm is uniquely positioned to fuel a new IoT economy that rivals the shape, speed, and size of the smartphone industry’s app economy. – Mohamed Awad, ARM:s chef för sakernas internet

För att göra det enklare för de som nyttjar ARM:s licenser att ta fram produkter lanseras "ARM Total Solutions for IoT", en utvecklingssvit som inkluderar virtuell hårdvara från ARM:s Corstone-designer som utvecklare kan nyttja under utvecklingsprocessen.

ARm.webp

Den virtuella hårdvaran är molnbaserad och låter utvecklare skapa och testa kod utan att behöva vänta på att den faktiska hårdvaran hunnit tillverkas, fraktas och installeras. För närvarande ligger den totala utvecklingstiden på i snitt fem år, något ARM menar att de kan få ned till tre år.

Läs mer om sakernas internet och smarta hem: