De flesta som haft leksaker i sitt liv har någon erfarenhet av Fisher-Price, som gör alltifrån leksaker till babygym, pottstolar och talande gosedjur. Bland leksaksjättens mest ikoniska produkter är Chatter Telephone, en telefon på hjul med ett glatt ansikte, regnbågens alla färger täckt av en nummerskiva och så klart också en telefonlur.

När Chatter Telephone firar 60 år gör Fisher-Price det med något alldeles extra – en Chatter Telephone som ringer och tar emot samtal. Enligt Fisher-Price är Chatter Telephone en stöttepelare bland barnfamiljer som nu får nytt liv. Inte nog med det, telefonen är också tillräckligt smart för att inte levereras med några applikationer eller stöd för emojis.

Fisher-Price.jpg

Nya Chatter Telephone är först ut med stöd för standarden 60G LTE, kort för 60 Great years, Let's Talk Everywhere. Genom sin uppsättning fyra hjul är nya Chatter Telephone den första telefonen att på riktigt vara "mobil". Unikt för mobiltelefonen är också den tungdrivna nummerskivan utan krusiduller, något som sannolikt är främmande för Generation Z eller senare.

Från det positiva till det negativa är Chatter Telephone i sann barnanda krävande och saknar självständighet. För att kunna ringa och ta emot samtal krävs att den ansluts via Bluetooth till en vuxen telefon, som endast får befinna sig dryga 4,5 meter ifrån Chatter Telephone. Som pricken över i finns en högljudd högtalarfunktion. Drifttid innan läggdags är 9 timmar.

Den som vill köpa en Chatter Telehpone i Sverige får räkna med att bli besviken. Den säljs endast hos amerikanska Best Buy för 60 dollar och tillverkas av allt att döma i begränsad upplaga.

Hade du en Chatter Telephone som liten?