Den uppföljande delen till sensommarens Samsung-evenemang Unpacked blev en något kortare historia. Unpacked Part 2 varade till skillnad från föregående timmeslånga presentation i drygt 20 minuter och tidigare förutspådda hårdvarunyheter uteblev. Varken telefonen Galaxy S21 FE (Fan Edition) eller en potentiell Galaxy Tab S8 såg dagens ljus.

Unpacked Part 2 fokuserar istället på färg, form och användares möjlighet att välja åtminstone det förstnämnda. Till detta hör nyheten "Bespoke", ett tillägg till föregående evenemangs nyheter Galaxy Z Flip 3 och Galaxy Watch 4. Hårdvaran förblir densamma, däremot kan användare i utvalda länder designa sin egen baksida till Galaxy Z Flip 3, genom att kombinera fyra olika färger för totalt 49 olika variationer.

49 färger.png
RÄVAR.png

Detsamma gäller Galaxy Watch 4, som får armbandsval i matchande färger och fyra nya designer för urverket. Om 49 färgval inte stillar den kreativa hungern presenteras även ett samarbete med franska märket Kitsuné. Frukten av detta är en uppsättning Galaxy Watch 4 och Galaxy Buds 2 med rävar på. Samsung varnar för att delar av kollektionen endast lanseras i begränsad upplaga och den som vill ha rävar i öronen eller rund handleden får därmed agera snabbt.

samsung1.png
samsung2.png

Sist men inte minst visas några snabba smakprov på One UI 4, som är baserat på Android 12. Det får därmed det nya widget-systemet som introduceras med operativsystemet samt visuella anpassningarna som hör samman med designspråket "Material You". Samsung introducerar även funktioner för att snabbare dela material mellan olika Samsung-enheter, likt klockor, telefoner och surfplattor.

Dessvärre verkar möjligheten att designa sin egen kombination av färger för Galaxy Z Flip 3 inte vara tillgänglig i Sverige eller övriga Norden, trots det blågula alternativet. Galaxy Watch 4 Maison Kitsuné har en prislapp som börjar på motsvarande cirka 3 430 kronor för den enklaste modellen. Galaxy Buds 2 Maison Kitsuné landar på motsvarande cirka 1 800 kronor, att jämföra med ordinarie modell på 1 590 kronor.

Är du sugen på hörlurar med rävar på?