Det är över tre års sedan Bethesda levererade ett första smakprov av rymdäventyret Starfield. Under E3 2021 drogs skynket till slut av en första trailer, där spelet visades i tidig alpha-version. Det var däremot utan gameplay eller någon större inblick i handlingen utöver att äventyret är "början på mänsklighetens sista resa".

Nu bjuder Bethesda in till en video ledd av designchefen Emil Pagliarulo, som berättar mer om Starfields övergripande handling och var det utspelar sig. Pagliarulo berättar att äventyret äger rum år 2330 i en liten del av mänsklighetens hemgalax Vintergatan. Platsen kallas The Settled Systems och beskrivs sträcka sig ungefär 50 ljusår med jordens solsystem i mitten.

staffe3.png
starfield3.png
starfield44.png
staffe.png

Platsen beskrivs vara i ett skört tillstånd av fred, då platsen för 20 år sedan påverkats hårt av "The Colony War", en blodig konflikt mellan de två ledande grupperna United Colonies och Freestar Collective. Trots fred är The Settled System långt från säkert. I rymden lurar faror likt pirater från Crimson Fleet, prisjägare och religiösa fanatiker från House Va'Ruun.

Spelaren kliver in i rollen som ny medlem i Constellation, en organisation som ägnar sig åt att avtäcka galaxens mysterier och utforska de yttersta gränserna av The Settled System. Spelarens hem avslöjas vara ombord på ett rymdskepp, passande nog döpt till Starfield.

Det är drygt ett år kvar till lanseringen av Starfield, som ska äga rum den 11 november år 2022 till plattformarna PC/Windows och Xbox Series S/X. Av tidigare uppgifter att döma lanseras spelet inte till några andra spelkonsoler, utan blir exklusiv till Xbox åtminstone till en början.

Ser du fram emot att utforska The Settled Systems?