HBO:s nordiska streamingtjänst HBO Nordic lanserades år 2012, då endast med bindningstider på minst 12 månader. Detta skrotades knappt ett år senare och oktober 2013 övergick det till samma prenumerationsformat som bland annat Netflix och Viaplay. Tjänsten har framförallt fokuserat på HBO:s egenproducerade innehåll med både film och serier.

Under våren 2020 lanserade HBO tjänsten HBO Max i USA och lanseras nu även i Europa, med start den 26 oktober i Sverige. Trots att HBO ägs av Warner Bros har tidigare streamingtjänster inte haft filmjättens övriga innehåll tillgängligt, vilket de ändrar på med HBO Max. Utöver tidigare utbud från HBO ingår även innehåll från Warner Bros, Cartoon Network och DC Comics.

HBO Nordic läggs ned helt och alla befintliga kunder får sitt konto automatiskt flyttat till HBO Max. Med det sänks även månadskostnaden som blir 20 kronor billigare och går från tidigare 109 till 89 kronor i månaden. Befintliga kunder erbjuds även ett årsabonnemang för 699 kronor, vilket utslaget på 12 månader blir drygt 58 kronor i månaden.