I juli 2020 gick Apple om Saudi Aramco sett till börsvärde och intog förstaplatsen som världens högst värderade bolag, efter rekordökningar trots både pandemi och kretsbrist. Kort därefter blev de även det första amerikanska bolaget att passera milstolpen två biljoner dollar i börsvärde.

Även senaste räkenskapsårets första tre kvartal gick bra för Apple, som fortsätter omsätta rekordstora summor. Det fjärde kvartalet gick däremot sämre och för första gången sedan 2016 lyckades Apple inte uppnå de förväntade resultaten. Detsamma gäller däremot inte konkurrenten Microsoft, som istället ökade till den grad att de passerar Apple och snuddar vid titeln som det högst värderade bolaget på börsen.

Under fredagen beräknades Apple och Microsoft ligga på 2,46 biljoner respektive 2,49 biljoner dollar. Microsoft har sedan dess sjunkit för att i skrivande stund ligga mer eller mindre likvärdigt. Enligt Apples VD Tim Cook ska det missade omsättningsmålet vara till följd av problem med försörjningskedjan, framförallt gällande Iphone, Ipad och Mac.

Källa: CNBC

Läs mer om Apple och mycket pengar: