Bland de strömmande videotjänsterna är Netflix en av de största, men konkurrenterna är många och den uppåtgående trenden i antal nya prenumeranter har avtagit och vänt. För att locka nya prenumeranter och hålla kvar gamla, presenterade företaget i somras att de ämnar bredda portföljen med spel. I ett första steg ska de ha anknytning till filmer och serier med smarta telefoner som plattform, men spelkonsoler kan bli aktuella framgent.

Det är den tidigare AR- och VR-ansvarige på Facebook, Mike Verdu, som står bakom spakarna för Netflix spelsatsning och i ett pressmeddelande signerat Verdu står nu att läsa att det är dags för de första titlarna. Det rör sig om fem telefonspel som inledningsvis endast blir tillgängliga för Android-enheter. Enligt Techcrunch syns de i Netflix-applikationen från och med idag.

Spelen är inte strömmade utan spelas lokalt, men internetuppkoppling krävs för att lira vissa. De fem titlarna heter Stranger Things 3, Stranger Things: 1984, Shooting Hoops, Blast och Teeter Up. Verdu lovar att de har varierande genrer och svårighetsgrader, samt att mer är på väg.

De fem spelen blir gratis och utan reklam för alla med Netflix-prenumeration. Någon gång i framtiden ska även IOS-användare få tillgång till materialet, men på IOS-sidan finns redan Apples breda spelbibliotek Arcade. Detta kan antas vara en utmanare Netflix har siktet inställt mot, men framtiden får utvisa hur filmjättens bidrag mottas och hur snart fler bidrag står färdiga.