Extra tangenter utöver standard är inget ovanligt på tangentbord och kan bestå av allt från mediaknappar till fritt programmerbara "blanka" tangenter. Nu tar Logitech konceptet extra knappar åt ett något annorlunda håll med en rad tangenter specifikt ägnade åt emojis.

Som en del av Logitechs nya serie Studio lanserar de tangentbordet Pop Keys, en retroinspirerad modell vars runda tangenter påminner om äldre skrivmaskiner. Det är en kompakt modell utan numpad och vissa övriga tangenter likt Home och End. På sidan sitter de så kallade emoji-tangenterna, som i grunden är vanliga programmerbara knappar. Det går därmed konfigurera dem till i princip vad som helst, det medföljer dock emoji-anpassad mjukvara och utbytbara tangenter med olika emojis på.

pop-keys-long-haul.webp

Pop Keys är ett mekaniskt tangentbord och under huven sitter Logitechs egna taktila bruna brytare. Det är trådlöst ansluts antingen med medföljande dongel eller Bluetooth och drivs av tre AAA-batterier. De medföljande batterierna är inte laddbara och ska enligt Logitech hålla i cirka tre år innan de behöver bytas ut.

Tangentborden finns redan att köpa i USA för 99 USD, motsvarande knappt 1 100 kronor inklusive moms. Enligt Logitech blir Pop Keys tillgängliga i Europa "inom kort", exakt när och till vilket pris återstår däremot att se.

Använder du emojis tillräckligt ofta för att behöva snabbtangenter för det?