Efter att ha varit på halster i närmare ett decennium fick Beyond Good & Evil-fantaster till slut beskedet att det blev en uppföljare. Det hela presenterades på E3 2017 och under samma tillställning året därpå bjöds det på såväl en filmisk trailer som tidigt gameplay. Det och ytterligare gameplay, sedan dess har spelets status varit höljt i dunkel.

Nu skriver Tom Henderson, skribent för VGC, IGN och Gaming Intel, att utvecklingen av Beyond Good & Evil 2 är i kris, något som bottnar i brist på kreativ styrning sedan utvecklingens början. Detta ska ha förvärrats sedan Michel Ansel lämnade Ubisoft. Densamme kritiserades också för just undermåligt ledarskap och dålig styrning av spelets utveckling.

Vidare anger Henderson att Beyond Good & Evil 2 inte passar in i Ubisofts vision för framtida speltitlar. Detta kombinerat med krissituationen gör att flera utvecklare i studion tror att det endast är en fråga om tid innan spelet läggs i malpåse. Han är samtidigt noga att påpeka att ett sådant beslut ännu inte är fattat och att spelet i dagsläget fortfarande utvecklas.

Är du en av många hoppfulla som fortfarande ser fram emot Beyond Good & Evil 2?