När Microsoft för 20 år sedan lanserade den första Xbox-konsolen sällskapades den av flera titlar vid lansering, där en av dem var Bungies Halo: Combat Evolved. Spelet följer supersoldaten John-117, mer känd som Master Chief, som tar sig an utomjordingar och mysterium på en av de flera ringformade artificiella världarna som utgör The Halo Array.

Spelet var inte en omedelbar succé, men klättrade snabbt och talas numera om som ett av de bästa Xbox-spelen genom tiderna. Sedan dess har det fått flera uppföljare, inklusive en remake av de första spelen. Näst ut är Halo Infinite, vars flerspelardel oväntat lanserades redan igår kväll. Spelet var egentligen planerat till den 8 december, något Microsoft nu tidigarelägger för att fira spelseriens 20-årsdag.

Lanseringen är tekniskt sett en öppen beta och Microsoft varnar för att spelare sannolikt kommer stöta på lite buggar fram till den officiella lanseringen äger rum. Beta-stämpel till trots markerar lanseringen dock starten för den första säsongen och allt innehåll likt banor och som var planerat till lansering finns med redan nu. Det inkluderar spelformerna Arena och Big Team Battles, där det senare spelas i lag om tolv med en mängd olika vapen, fordon och annan utrustning.

Alla framsteg i spelet som görs under betaperioden hänger med även när spelet officiellt lanseras, då spelets första säsong pågår fram till maj 2022. Flerspelarläget är gratis och finns att ladda ned till Xbox One och Xbox Series X/S samt PC/Windows.

Vilket Halo-spel tyckte du bäst om?