Tillbehörsveteranen Logitech har sedan ett antal år tillbaka den spelfokuserade G-serien, vilken innehåller tillbehör likt möss, tangentbord och hörlurar. Till serien hör musen G303, som först lanserades 2015 och nu släpps i ny tappning. Den här gången är musen utformad i samarbete med kanadensiske tidigare Counter-Strike-spelaren Michael "Shroud" Grzesiek, som bland annat spelat för laget Cloud9.

Med nya G303 Shroud Edition görs flera stora förändringar. Däribland kapar Logitech kabeln och satsar på ett trådlöst utförande med tillhörande USB-mottagare. Det är en förhållandevis lättviktig modell med en vikt på totalt 75 gram, vilket inkluderar det inbyggda uppladdningsbara batteriet. Batteritiden uppges räcka upp till 145 timmar på en laddning. Den exakta tiden kan som brukligt variera mellan användare och tiden vid konstant rörelse specificeras till 70 timmar.

shroud.jpg
shroud-g303-gaming-mouse-feature-3.webp
shroud-g303-gaming-mouse-feature-4.webp

Logitech G303 Shroud Edition

Egenskaper

Värde

Mått

125 × 63,5 × 40 mm

Vikt

75 g

Knappar

5 stycken

Batteritid

145 timmar (70 timmar vid konstant rörelse)

Sensor

Logitech Hero

Känslighet

100–25 000 DPI

Uppdateringsfrekvens

1 000 Hz (1 ms)

Även den generella formen och greppet har förändrats med Shrouds grepp och preferenser i åtanke. Sidoknapparna har därmed flyttats, vikten fördelats annorlunda och Logitech har till och med inkluderat knappt märkbara små markeringar som indikerar hur e-sportaren placerar fingrarna. Musen utrustas även med ny sensor, där den tidigare Pixart-varianten byts mot Logitechs Hero-sensor med ställbar känslighet mellan 100–25 000 DPI. Musen nyttjar även Logitechs Lightspeed-teknik för lägre latens trots trådlöst utförande.

Till musen medföljer kablage för laddning, förvaringspåse och grepptejp. När Logitech G303 Shroud Edition kan tänkas dyka upp hos svenska återförsäljare framgår inte. Det amerikanska priser landar däremot på 129,99 USD, motsvarande cirka 1 450 kronor inklusive moms.

Läs om fler trådlösa möss: