Strömmat innehåll är större än någonsin och har på senare tid även sträckt sig till spelbranschen. Det finns ett flertal olika prenumerationstjänster för att strömma spel, däribland Nvidias Geforce Now. Med streamingtjänster kan i teorin även de riktigt prestandatunga spelen köras utan egen hårdvara och till alla möjliga olika enheter.

Nu går Nvidia och LG samman i ett nytt samarbete där Geforce Now ska lanseras som applikation till LG:s Web OS, det operativsystem som nyttjas för bolagets smarta TV-apparater. Detta ska tillåta användare att spela sina spel direkt i TV:n utan att behöva ansluta mer än en handkontroll i hårdvaruväg.

Applikationen lanseras i beta under veckan och blir tillgänglig till utvalda modeller i LG:s 4K OLED-, QNED Mini LED- och Nanocell-serie. Användare med en kompatibel TV och en Geforce Now-prenumeration kan köra både redan ägda titlar samt de drygt 35 gratistitlar tjänsten erbjuder. Applikationen har dock vissa begränsningar och kan inte leverera högre upplösningar än 1080p eller mer än 60 FPS.

Något lanseringsdatum för applikationen till övriga modeller framgår inte, men däremot meddelar LG och Nvidia att de gemensamt ska fortsätta arbeta med denna under 2022 och att fler uppdateringar väntar.

Vill du ha streamingtjänster för spel direkt i TV:n?