När Sony lanserade Playstation 5 var det inte alla som blev helt nöjda med det valda färgschemat, som går i matt vit färg sällskapat av en högblank svart mittdel. Det tog dock inte lång tid innan det upptäcktes att sidopanelen utan några större besvär går att byta ut och ersätta med tredjepartspaneler i annan färg.

Sony tvingar Dbrand sluta sälja sidopaneler till Playstation 5 – släpper nya

Bland alternativen finns Dbrands med sina Darkplates, vilka Sony försökte tvinga att upphöra med all försäljning. Försöket gav inte riktigt de resultat Sony var ute efter, då Dbrands endast timmar efter de tog bort den första utgåvan helt sonika lanserade en ny. Något som uppmärksammades var dock att Sony tycktes sakna ett faktiskt patent att backa sina krav med, något som det nu ser ut att bli ändring på.

Screen-Shot-2021-11-17-at-1.37.52-PM-272x300.png.webp

Sony har nyligen fått godkänt på ett patent som beskrivs som "dekorativa sidostycken till en elektronisk enhet". Det specificeras inte i text att det gäller Playstation 5, diagram visar däremot sidopaneler vars design inte går att förväxla med bolagets övriga enheter. Det måste dock inte röra sig om hela paneler, utan kan vara någon typ av skal eller täckplåt som inte innebär att originalet måste bytas ut.

Det är möjligt att Sony har planer på att lansera officiella paneler i andra färger, något de redan gjort med handkontroller. Detta spekulerades även vara den bakomliggande orsaken till konflikten med Dbrand. Huruvida detta innebär att konflikten blossar upp på nytt återstår att se.

Vill du ha officiella sidopaneler i nya kulörer?