Under Black Friday och Black Week är det många som öppnar plånböckerna för att köpa julklappar eller för att beställa den där efterlängtade produkten som tidigare varit lite för dyr. Det gäller dock att ha ögonen på skaft eftersom vissa aktörer överdriver de nedsatta priserna genom att höja dem inför Black Friday. CDON:s upplägg med en marknadsplats för olika handlare, visar nu att det finns ännu större fällor som lurar.

Från en nätbutik fylld av CD-skivor har CDON under åren successivt utökat sortimentet, men långt ifrån allt som idag går att att köpa på sajten finns på CDON:s egna lagerhyllor. Företaget erbjuder sedan flera år Marketplace, en plattform där andra återförsäljare kan lista sortimentet. Vem som i realiteten säljer framgår i det finstilta på varje produktsida. I teorin innebär det ett smidigare sätt att handla, men när CDON:s granskning av återförsäljare brister kan kunder bli lurade.

Nu kommer kvittot på att CDON inte har full koll på Marketplace-aktörerna, efter att Mobileshop.se blåst ett stort antal kunder. Återförsäljaren har under veckan bland annat sålt Playstation 5 och Iphone-telefoner, men utan att leverera några produkter. Köpare har istället mottagit försändelser fyllda med ursäkter om försenare leveranser, samtidigt CDON:s system i och med dessa utskick markerat de köpta produkterna som levererade.

Mobileshop 1.jfif

En lapp med en rabattkod och ursäkt är allt köpare fått i brevlådan. Bildkälla: Aftonbladet

Det är ingen lätt sak att komma i kontakt med CDON:s kundtjänst eller andra anställda som kan möta frågorna, och M3 rapporterar om att Trustpilot-sidan är fylld med kunder som blivit lurade. Samma sak syns på Facebook, där CDON meddelar att de "ser allvarligt på det inträffade och håller på att utreda vad som faktiskt har skett". I ett pressmeddelande framgår därtill att bolaget har för avsikt att ersätta alla lurade kunder, en återbetalning som kostar 15–20 miljoner kronor.

I en kommentar till M3 förklarar CDON:s tillförordnade VD, Allan Junge-Jensen, att de kommer att arbeta hårt för att likande situationer inte ska kunna uppstå i framtiden. Företaget stängde ned Mobileshop.se så snart problematiken uppmärksammades, men det är oklart hur många som lurats och hur snart de drabbade kompenseras. Framtiden får därtill utvisa om det finns fler tveksamma försäljare bakom CDON:s Marketplace, men också på vilket sätt som säkerheten ska förbättras.

Källa: M3

Har du eller någon du känner råkat ut för Mobileshop-bluff?